Leden - měsíc chladu, který prověří naše ledviny a močový měchýř

Cítíte to také? Potřebujete více zahalovat bedra a občas prostě nejde zahřát nohy? Tak se zaměřte na stav čchi ledvin.

Musím říci, že mě nepřestává udivovat, jak pochopení cyklů přírody funguje. V poslední době není dne, kdy by někdo nepřišel s tím, že se mu ozval močový měchýř nebo bedra.

Je to prostě lednem, který je spojen s energií vody a chladu. Pokud máte v této oblasti jakékoliv oslabení, objeví se teď více, než kdy jindy.

Pár rad, jak toto období přežít bez újmy

leden

1) Neprochladněte. Rada nad zlato co? Nicméně byste se divili, kolik lidí klidně vyběhne s mokrou hlavou z posilovny nebo si v zimě nevezme do bot ponožky.

2) Cíleně se prohřívejte. Dopřejte si několikrát týdně suché teplo na bedra, podbřišek a chodidla. Můžete použít termofor nebo v pánvi nahřát sůl, kterou dáte do pytlíku a prohřejete se s ní. Ledviny totiž milují sůl. Nahřátou sůl můžete dát také do lavóru a strčit do ní nohy. Samozřejmě v ponožkách, ať se nespálíte.

3) Choďte brzo spát. Stejně jako příroda odpočívá a připravuje se na jarní rozpuk, tak bychom měli i my.

4) Snažte se v průběhu dne projít na čerstvém vzduchu a denním světle. Nedostatek světla a sluníčka již začínáme pomalu pociťovat všichni, je potřeba ho tělo dopřát. Když je člověk celý den zavřený v budově s umělým osvětlením, tělo to výrazně cítit. Projděte se třeba na oběd.

5) Jezte teplé jídlo. Syrový zeleninový salát není v tomto období zdravou stravou. Vyměňte ho za polévky, ryby, luštěniny, kořenovou zeleninu a vejce. Tepelně upravená potrava dodává jang a to je přesně to, co v tomto období potřebujeme.

6) Ponořte se více do sebe. Stejně tak, jak se čchi přírody noří do země. Více čtěte a buďte sami se sebou.

7) Kontrolujte své emoce. Když se objeví strach, bázlivost, slabá vůle a přehnaná potřeba jistoty, je to signál, že čchi ledvin potřebuje podporu.