Jak vyladit náš hudební nástroj

Každý z nás má v sobě svůj životní rytmus, v kterém tančí od narození. Budeme-li dlouhodobě nutit jakýkoliv hudební nástroj, aby vydával zvuky, které pro něj nejsou přirozené, rozbijeme ho. Naše těla jsou takovým hudebním nástrojem. Jste-li nemocní, je nutné se vrátit do svého přirozeného rytmu.

Vše v našem těle souvisí se vším. Nic nelze oddělit. Chcete-li své tělo uzdravit, musí se vrátit do rovnováhy. Kde ta rovnováha je? U každého jinde. Každá lidská schránka je jedinečná a existuje pouze jedenkrát. Dvě stejná těla nenajdete.

Celostní medicína je hlavně o nalezení souvislostí mezi potížemi, které naši tělesnou schránku trápí. Dívá se na člověka jako na individum, nikoliv na nemoc. Nikdo z nás není edometrióza, infarkt nebo hemeroid. Každý z nás je člověk s příběhem a životem, který ho dovedl k jeho potížím. Chcete-li je řešit, musíte změnit příběh. Jak na to? To je na samostatný příběh.

Vše souvisí se vším

Popravdě, tohle je základ udržování zdraví. Nelze oddělit CNS od střeva, imunitu od endokrinního systému, střevo od imunity atd. Máte-li např. potíže se štítnou žlázou, tak její vyladění znamená, že musíte vyladit i zbytek organismu.

Hudební nástroj 1

Praktický příklad

Včera přišla do prodejny paní, že chce něco "na návaly". Tedy spíše si přišla pro červený jetel, protože všude na internetu četla, že by ji mohl pomoci.

Stačilo mi pár základních otázek a trochu zkušenějšího oka, abych viděla, že na její "návaly" nebude mít červený jetel vůbec žádný vliv.

Proč?

Za prvé jsem viděla, že je paní velmi bledá a má bledé suché rty. Také se svěřila, že v období před menopauzou brala poměrně dost let hormonální antikoncepci. Po jejím vysazení se už menstruace nedostavila. Objevily se ale návaly horka a nespavost. Nicméně vůbec není přítomno pocení.

Zeptala jsem se na tyto otázky:

Máte mžitky před očima a točí se vám občas hlava? ANO. Sice mi vysvětlila, že to má určitě z dívání se do počítače a ze špatného sezení a určitě to nesouvisí s jejími návaly. Teda alespoň její lékařka to říkala.

Jste unavená? ANO, velmi. Ale prý je to taky z práce.

Otékají vám víčka? Hlavně po ránu? ANO

Máte diagnostikovanou anémii? ANO, ale na to beru již železo.

Máte zácpu? ANO, ale tu občas řeším projímadlem.

A to je právě ono. Objevují se symptomy, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. SOUVISÍ. Všechny ukazují na to, že jí hormonální antikoncepce tzv. "vyčerpala krev a jin". Proto jí je horko a sucho.

K tomu, aby se tělo vrátilo do rovnováhy, je potřeba doplnit krev a jin. Plus je potřeba celkově doplnit čchi (energii).

V rámci výše uvedených regulačních systému to vypadá takto:

CNS a endokrinní systém - Femibalance (obsahuje anděliku, methylfolát a B6) + MG glycinát - doplňují krev a jin.

Imunitní systém a střevo - Kozinec blanitý - doplňuje čchi a rozhýbe střevo.

Tuto kombinaci pak užívat tak dlouho, dokud se nedoplní to, co antikoncepce a věk vzaly. Jak dlouho to bude? Nevím. Určitě měsíce.